ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ?

Το τεστ δυσανεξίας τροφίμων εντοπίζει την δυσκολία αφομοίωσης του οργανισμού στην λακτόζη & στην γλουτένη

Τα θεραπευτήρια μας βρίσκονται  Αθήνα κέντρο παγκράτι &  Ραφήνα Ανατολική Αττική.

Μία τροφική δυσανεξία συμβαίνει όταν το άτομο έχει δυσκολία να χωνέψει μία συγκεκριμένη τροφή.

Είναι μια συνήθως καθυστερημένη αλλεργική αντίδραση σε διάφορα διατροφικά συστατικά που μπορεί να βρίσκονται σε όλες σχεδόν τις τροφές που καταναλώνουμε, με συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν είτε μετά από μερικές ώρες είτε μετά από μερικές ημέρες από την κατανάλωσή τους. Είναι, με λίγα λόγια, η ανικανότητα του οργανισμού να μεταβολίσει κάποιο διατροφικό συστατικό. 

Η αντίδραση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση των αμυντικών μηχανισμών του οργανισμού για να αμυνθεί και να αντιμετωπίσει αυτήν την τροφή, επειδή τη θεωρεί και την αντιμετωπίζει ως βλαβερή για τον οργανισμό.

Μία τροφική δυσανεξία μερικές φορές συγχέεται με την τροφική αλλεργία. Οι τροφικές δυσανεξίες αφορούν το πεπτικό σύστημα.

Αντιθέτως σε μία τροφική αλλεργία, ακόμη και ένα μικροσκοπικό ποσό τροφής έχει την δυνατότητα να οδηγήσει σε σοβαρές καταστάσεις οι οποίες μπορεί να γίνουν απειλητικές για την ζωή του ατόμου. Αυτό ονομάζεται αναφυλαξία.

Η τροφική δυσανεξία μπορεί να οφείλεται σε ανεπάρκεια ενζύμων, σε ευαισθησία σε πρόσθετα τροφών ή να είναι αντίδραση σε χημικές ουσίες που περιέχονται στα τρόφιμα.

Οι τροφικές δυσανεξίες δεν είναι επικίνδυνες για την ζωή του ασθενούς.

Είναι όμως υπεύθυνες, πολλές φορές, για ενοχλητικά συμπτώματα τα οποία επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής του ατόμου που τα βιώνει.

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες βασικές παθολογικές καταστάσεις που σχετίζονται με την τροφική δυσανεξία, όπως εντερικά προβλήματα, αέρια στο έντερο, τυμπανισμό, διάρροια, δυσκοιλιότητα, ευερέθιστο έντερο, οισοφαγική παλινδρόμηση (reflux), νόσος του Crohn, πονοκέφαλοι, ημικρανίες, πόνοι στα οστά, αρθρίτιδες, χρόνια κόπωση, δυσμηνόρροια, και γενικότερα πτώση του μεταβολισμού.

Αυτό είναι εύκολα κατανοητό αν σκεφθούμε ότι ο οργανισμός προκειμένου να χωνέψει τροφές που, σύμφωνα με το τεστ, θα έπρεπε να αποφύγει, καταναλώνει μεγάλο ποσό ενέργειας και κουράζεται υπερβολικά παράγοντας στον καθέναν διαφορετικά συμπτώματα.

Αντίθετα, την ώρα που αποφύγει τα τρόφιμα αυτά, θα χρησιμοποιήσει όλη του την ενέργεια για τον σκοπό της χώνεψης ακούραστα και αβίαστα.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

Το τεστ τροφικής δυσανεξίας  ανιχνεύει ποιες τροφές δεν συμβαδίζουν με τις ανάγκες του οργανισμού  τη δεδομένη χρονική περίοδο, άρα θα πρέπει να τις αποφύγουμε. 
Το τεστ γίνεται με την τρίτης γενιάς συσκευή βιοσυντονισμού ASYRA PRO αμερικάνικης προέλευσης και τεχνολογίας. 
Ο ασθενής κρατάει δύο μπρούντζινα ραβδοειδή ηλεκτρόδια στα χέρια του (ένα σε κάθε χέρι του), από τα οποία περνούν διαδοχικά πληροφορίες σε ηλεκτρονική μορφή. Οι ηλεκτρικές πληροφορίες ακολουθούν τους κλασσικούς μεσημβρινούς του σώματος, απ’ όπου διανέμονται σε ολόκληρο το σώμα. Ο τρόπος που αντιδρά το κάθε όργανο και το κάθε οργανικό σύστημα στις πληροφορίες βοηθάει στην εκτίμηση της κατάστασης του οργανισμού. Τα αποτελέσματα του σκαναρίσματος αυτού μεταφράζονται σε κατανοητές πληροφορίες μέσω ενός υπερσύγχρονου software και έτσι μέσα σε ελάχιστο χρόνο έχουμε στα χέρια μας τυπωμένες εκείνες τις τροφές που θα πρέπει να αποφύγουμε για ένα χρονικό διάστημα.

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΣΤ
Η συσκευή ASYRA δίνει από μόνη της το χρονικό διάστημα στο οποίο θα πρέπει να επαναληφθεί το τεστ της διατροφικής δυσανεξίας.
Αυτό δεν είναι ίδιο για όλους τους ασθενείς.
Εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας του ασθενούς και από το πόσο απορυθμισμένος είναι ο οργανισμός του.
Καλό είναι ο ασθενής να ακολουθήσει πιστά το χρονοδιάγραμμα που του προτείνεται.
Μία διαδοχική επανάληψη του τεστ σε τακτά χρονικά διαστήματα είναι ικανή να ισορροπήσει τον οργανισμό σε βαθμό θαυμαστό.
Προϋπόθεση βέβαια πάντα είναι η αυστηρή τήρηση του προγράμματος.
Επίσης με κανένα τρόπο δεν μπορεί να υποκαταστήσει άλλες ιατρικές πράξεις και μεθόδους που πιθανόν θα υποδειχθούν από τον θεράπων ιατρό σας.
Το τεστ δυσανεξίας τροφίμων από μόνο του, μαζί με μία επεξήγηση και σύντομη ανάλυσή του στοιχίζει 30 ευρώ. Διάρκεια 30 λεπτά
Το τεστ δυσανεξίας τροφίμων + πλάνο αποτοξίνωσης + σκεύασμα αποτοξίνωσης +συμβουλές διατροφής κοστίζει 60 ευρώ. Διάρκεια 60 Λεπτά

Συχνές Ερωτήσεις - FAQ

Είναι ασφαλές;
Η εξέταση είναι εντελώς ακίνδυνη. Το ηλεκτρικό ρεύμα που διασχίζει τον οργανισμό είναι ελάχιστο, τις τάξεως των χιλιοστών του Αμπέρ και δεν προκαλεί κανένα απολύτως πρόβλημα.
Χρειάζεται κάποια προετοιμασία για να γίνει το τεστ;
Δεν απαιτείται καμία προετοιμασία για να γίνει το τεστ τροφικής δυσανεξίας. Δεν επηρεάζεται από το γεύμα ή τον καφέ που ήπιατε προηγουμένως.
Χρειάζεται να κλείσω ραντεβού για να κάνω το τεστ;
Το τεστ γίνεται μόνο με ραντεβού στα τηλέφωνα που θα βρείτε στην σελίδα μας. Έτσι θα αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία και αναμονή.
Πόσο διαρκεί η εξέταση;
Παρόλο που η εξέταση διαρκεί λίγα λεπτά χρειάζονται περίπου 30 λεπτά για να ολοκληρωθεί το ραντεβού και αυτό γιατί χρειάζεται χρόνος για τη σωστή ερμηνεία των αποτελεσμάτων έτσι ώστε να λυθούν όλες οι απορίες σας.
Μπορεί να γίνει κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης;
Το τεστ τροφικής δυσανεξίας δεν έχει νόημα να γίνει κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης γιατί τα αποτελέσματα δεν είναι αξιόπιστα. Παρόλο που δεν προκαλεί καμία βλάβη στο έμβρυο δεν συστήνεται στην περίοδο κύησης.
Έχω βηματοδότη / απινιδωτή. Μπορώ να κάνω το τεστ δυσανεξίας;
Δεν συστήνεται γιατί τα αποτελέσματα δεν είναι αξιόπιστα.
Πόσες τροφές μπορούμε να εξετάσουμε με το τεστ τροφικής δυσανεξίας;
Το τεστ μπορεί να εξετάσει πάνω απο 320 είδη τροφών! Καλύπτει δηλαδή το 98% της διατροφής μας. Η συσκευή του βιοσυντονισμού ASYRA PRO έχει κάλυψη συνεχών αναβαθμίσεων μέσω INTERNET και είναι συνεχώς ενημερωμένη με τις τελευταίες εξελίξεις πάνω στον τομέα του Βιοσυντονισμού.
Ποιοι πρέπει να κάνουν το τεστ;
Όλοι μπορούν και πρέπει να υποβάλλονται στο τεστ τροφικής δυσανεξίας. Αυτοί που επιβάλλεται όμως είναι η λεγόμενη ομάδα υψηλού κινδύνου και είναι όλοι όσοι έχουν μικροπροβλήματα υγείας ή ακόμα και χρόνιες παθήσεις. Εδώ πρέπει να διευκρινίσουμε ότι το τεστ αυτό δεν θεραπεύει χρόνιες παθήσεις. Απλά βελτιώνει τον τρόπο ζωής πολλών ανθρώπων με προβλήματα υγείας διότι η διατροφή είναι άμεσα συνδεδεμένη με πάρα πολλά νοσήματα αλλά και παθολογικές καταστάσεις που συνδέονται με τροφικές δυσανεξίες.
Υπάρχει όριο ηλικίας;
Το τεστ δεν έχει όριο ηλικίας.
Που θα μας βρείτε
Ραφήνα: Τρίγλιας 43 - 4ος όροφος
Παγκράτι: Ευμένους 4-6 πλησίον του Προφήτη Ηλία
Κλείστε Ραντεβού:
Ραφήνα: Δευτερα - Πέμπτη 10:00 - 20:00
Παγκράτι: Παρασκευή 11:00 - 20:00
Τηλέφωνο για ραντεβού:
Ραφήνα: 2294154566
Παγκράτι: 2114053530