Η ορμονική ανισορροπία, κυρίως στις γυναίκες, έχει συγκεκριμένα συμπτώματα.

Θα αναφέρω τα βασικότερα

 1. Αισθάνεστε ευερέθιστη, πρησμένη και γενικά όχι στα καλλίτερα σας?

Μπορεί να φταίνε οι ορμόνες σας.

 1. Η περίοδός σας δεν έρχεται τη στιγμή που ξέρετε ότι θα έπρεπε να έρθει σύμφωνα με τον κύκλο σας. Ή εξαφανίζεται για κάποιους μήνες.  Αυτό μπορεί να σημαίνει μείωση κάποιων ορμονών (πιθανώς οιστρογόνων ή προγεστερόνης). Αν είστε γύρω στα σαράντα πιθανόν να βρίσκεστε σε προεμμηνορριακό στάδιο. Οι ακανόνιστες περίοδοι μπορεί να είναι και σημάδι για πολυκυστικές ωοθήκες.

 2. Προβλήματα ύπνου. Για έναν κακό ύπνο κατά τον οποίο δεν ξεκουράζεστε υπεύθυνες μπορεί να είναι και οι ορμόνες σας. Η προγεστερόνη η οποία παράγεται από τις ωοθήκες βοηθάει στον ύπνο. Τα χαμηλά οιστρογόνα μπορεί να πυροδοτήσουν εξάψεις και νυχτερινό ιδρώτα και έτσι δυσκολεύουν τον ύπνο.

 3. Χρόνια ακμή. Ένα ξέσπασμα πριν ή μετά την περίοδο είναι φυσιολογικό. Αλλά ακμή η οποία δεν καθαρίζει μπορεί να είναι αποτέλεσμα ορμονικών προβλημάτων. Μία περίσσια ανδρογόνων μπορεί να κάνει τους ιδρωτοποιούς αδένες να υπερεκκρίνουν. Τα ανδρογόνα μπορεί επίσης να επηρεάσουν τα δερματικά κύτταρα γύρω από τους θύλακες των τριχών της κεφαλής. Αυτά τα δύο μπορεί να μπλοκάρουν τους πόρους και να προκαλέσουν ακμή.

 4. Θολούρα στην μνήμη. Τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη μπορεί να επηρεάσουν την μνήμη και τα οιστρογόνα ιδιαίτερα έχουν να κάνουν με τους νευροδιαβιβαστές. Προβλήματα μνήμης και διάσπασης προσοχής εμφανίζονται πριν και κατά την διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Αλλά μπορεί να είναι και σύμπτωμα καταστάσεων που σχετίζονται με πρόβλημα στον θυρεοειδή.

 5. Στομαχικά προβλήματα. Τα έντερα καλύπτονται με λεπτά κύτταρα που ονομάζονται υποδοχείς τα οποία ανταποκρίνονται στα οιστρογόνα και την προγεστερόνη. Αυτός είναι και ένας λόγος που η διάρροια, ο στομαχόπονος, το φούσκωμα και η ναυτία επιδεινώνονται πριν και κατά την διάρκεια της περιόδου.

 6. Κούραση διαρκείας. Περίσσεια προγεστερόνης μπορεί να σε κάνει να νυστάζεις. Και αν ο θυρεοειδής δεν δουλεύει σωστά έχει σαν αποτέλεσμα την πτώση της ενέργειάς σου.

 7. Αλλαγές στην διάθεση και κατάθλιψη. Οι έρευνες μας λένε ότι πτώση ή γρήγορη αυξομείωση των ορμονών μπορεί να προκαλέσει κακοδιαθεσία. Τα οιστρογόνα επηρεάζουν χημικά όπως η σερετονίνη, η ντοπαμίνη και η νορεπινεφρίνη.

 8. Όρεξη και αύξηση βάρους. Όταν τα επίπεδα οιστρογόνων πέφτουν θέλεις να φας περισσότερο. Αυτό συνοδεύεται από πτώση της διάθεσης. Η πτώση των οιστρογόνων επηρεάζει τα επίπεδα της λεπτίνης, ορμόνης που βοηθάει στην ομαλοποίηση της πρόσληψης της τροφής.

 9. Πονοκέφαλοι. Πολλά πράγματα μπορεί να ενεργοποιήσουν έναν πονοκέφαλο, ιδιαίτερα η πτώση των οιστρογόνων πριν και κατά την διάρκεια της περιόδου.

 10. Ξηρότητα του κόλπου και πεσμένη λίμπιντο. Και πάλι υπεύθυνα είναι τα οιστρογόνα για την ξηρότητα του κόλπου και την μείωση των κολπικών υγρών. Από την άλλη πλευρά η μείωση των επιπέδων τεστοστερόνης μειώνει την ερωτική διάθεση.

Το τεστ ελέγχου ορμονικής ισορροπίας κοστίζει 30 ευρώ.
Το τεστ ΟΡΜΟΝΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ με την συσκευή βιοσυντονισμού ASYRA PRO θα μας αποκαλύψει τα τυχόν προβλήματα αλλά πάνω από όλα θα μας δείξει τις αιτίες που τα προκαλούν. Τέλος το ειδικό σκεύασμα που θα παραλάβετε θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση του ορμονικού προβλήματος.
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ

ΤΑ ΟΡΜΟΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΑ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ